Μ α λ α γ ο υ ζ ι ά
Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές,
σε χαμηλές θερμοκρασίες

about our vineyard
Μαλαγουζιά
Η σταχτοπούτα του ελληνικού αμπελώνα, η Μαλαγουζιά, ταιριάζει μοναδικά στο κλίμα του Βελβεντού. Ξεκίνησε τη διαδρομή της με ελάχιστες φιάλες, και η μεγάλη απήχηση της οδήγησε στη αύξηση της παραγωγής της. Τα αμπέλια καλλιεργούνται και ωριμάζουν σε υψόμετρο 400 μέτρων και επηρεάζονται τόσο από τα Πιέρια Όρη όσο και από τη λίμνη Πολύφυτου. Το ιδιαίτερο μεσοκλίμα είναι ιδανικό για την ωρίμαση των σταφυλιών ενώ παράλληλα συντελεί στη διατήρηση της οξύτητας σε υψηλά επίπεδα.
Οινοποίηση
Την στιγμή που τα σταφύλια έχουν φτάσει στην τέλεια ωρίμαση προχωράμε σε τρύγο και αυστηρή διαλογή με το χέρι, τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο. Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έπειτα εμφιαλώνεται εγκλωβίζοντας στη φιάλη τα φρουτώδη χαρακτηριστικά της ποικιλίας.
Γευστικά χαρακτηριστικά
Έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και έντονη μύτη, με αρώματα lime, ανανά, λευκόσαρκου ροδάκινου, γκρέιπφρουτ, λεμονανθών και λεμονιού. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια προς υψηλή οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση. Ζουμερά φρούτα όπως λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, κίτρο, νεκταρίνι και ανανάς μπλέκονται με νύξεις από ζουμπούλι, άνθη λεμονιάς και χαμομήλι.
Συνδυασμός με φαγητό
Μπορεί να συνοδεύσει ευχάριστα πράσινες σαλάτες, πιάτα της ασιατικής κουζίνας όπως curryκαι τηγανητό ρύζι αλλά και θαλασσινά όπως καλαμάρι σωτέ. Ταιριάζει επίσης με ελαφριά πιάτα λαχανικών όπως σπανακόρυζο και πάστα με pesto βασιλικού.

Τα βραβευμένα προιοντα μας
Τα κρασιά μας
Όλες οι μοναδικές φιάλες μας στα μάτια σας.
Αρχείο Pdf με τις πληροφορίες του κρασιού:
Λήψη εικόνας του μπουκαλιού:

Τα βραβευμένα προιοντα μας
Τα κρασιά μας
Όλες οι μοναδικές φιάλες μας στα μάτια σας.
experiences
Α ν α κ ά λ υ ψ ε τ η ν ι σ τ ο ρ ί α τ ο υ α μ π ε λ ώ ν α μ α ς
Μια αξέχαστη εμπειρία για κάθε λάτρη του κρασιού…