Ο Αμπελώνας  

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η φιλοσοφία μας

Μέλημά μας είναι η αρμονική σχέση μεταξύ τεχνολογίας και παράδοσης. Πρώτο και σημαντικότερο βήμα οι καλλιεργητικές φροντίδες στο αμπέλι, στοχεύοντας σε χαμηλή στρεμματική απόδοση προς όφελος της ποιότητας.

Φτάνουμε στην οινοποίηση με το μεράκι, τις γνώσεις και την αγάπη για αυτό που κάνουμε, αξιοποιώντας με συνέπεια την σύγχρονη τεχνολογία.

Σεβόμαστε τη μητέρα γη και το φυσικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε και γι’ αυτό το λόγο ονομάζουμε «Κουρίτες» τα κρασιά μας, τιμώντας το τοπωνύμιο της περιοχής του Αμπελώνα μας.

Το αποτέλεσμα είναι εκείνο που επισφραγίζει την προσπάθεια. Η ολοκλήρωση και η ανταμοιβή για μας έρχεται όταν είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε στους φίλους καταναλωτές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τη βελούδινη γεύση, το απαράμιλλο άρωμα και την αξεπέραστη υφή των κρασιών που δημιουργήσαμε.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η περιοχή μας και ο αμπελώνας μας

Η περιοχή του Βελβεντού είναι ένας εκτεταμένος ημιορεινός και ορεινός αμπελότοπος, ανάμεσα στα δυτικά Πιέρια και την τεχνητή Λίμνη Πολυφύτου.

Ο αμπελώνας μας βρίσκεται στα 400m υψόμετρο ανάμεσα στις παρυφές των Δυτικών Πιεριων και στη λίμνη πολυφύτου. Η θέση αυτή δημιουργεί ένα ιδιαίτερο και σπάνιο μικροκλίμα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες της λίμνης με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες του ορεινού όγκου των Πιερίων δημιουργούν ένα μόνιμο αεράκι που συμβάλει στην σωστή ωρίμανση των σταφυλιών δίνοντας τα έναν ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα.

Οι εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες, τα γόνιμα και ποικίλα εδάφη που έχουν σχηματιστεί από παλιές γεωλογικές προσχώσεις, αλλά παντού με καλή στράγγιση λόγω των κλίσεων, καθώς και οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, συμβάλλουν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας οίνων ΠΓΕ Βελβεντού.

Οινοποιείο

Εκδηλώσεις